Nieuws

Rondvaarten en infosessies voor leerkrachten en scholieren secundair onderwijs: ontdek het Gentse deel van de haven op vrijdag 17 mei

Gepubliceerd op zo 17 mrt 2024
North Sea Port staat voor 106.000 (in)directe jobs in heel uiteenlopende sectoren. Om scholieren in en rond Gent wegwijs te maken in de studiekeuzes en soorten jobs in de haven, kunnen ze met hun begeleiders op vrijdag 17 mei deelnemen aan rondvaarten en infosessies.

Rondvaarten: over scheepvaart, logistiek en handel

Twee rondvaarten bieden scholieren uit het secundair onderwijs een unieke kans om de dynamiek en diversiteit van het Gentse deel van onze haven van North Sea Port van dichtbij te ervaren. Je ziet al varend de fascinerende wereld van scheepvaart, logistiek en handel. Je ontdekt hoe goederen van over de hele wereld hun weg vinden naar onze haven. Van grondstoffen en goederenoverslag tot bedrijvige kades, elk aspect van de haven vertelt een verhaal van wereldwijde verbindingen en economische activiteit. Kies een van de twee rondvaarten en beleef onze haven van binnenuit.

Ontdek de magie van de haven van North Sea Port: een unieke ervaring van op het water voor leerkrachten en scholieren secundair onderwijs in en rondom Gent.

Infosessies: over studiekeuzes en jobs van de toekomst

Van technische snufjes tot duurzaamheidsexperts, de haven zit vol met jobs voor de toekomst. Welke studierichting kies je voor ingenieur of logistiek expert die de haven verder doet bloeien? Laat je inspireren door de experts van verschillende opleidingen in onze havenregio. Leer meer over de verschillende opleidingspaden en academische trajecten die leiden naar de jobs van de toekomst in de haven. Deze vier (dezelfde) informatiesessies organiseren we in samenwerking met bedrijven en de opleidingen van de UGent, HOGENT, Arteveldehogeschool en Hogeschool Zeeland HZ University of Applied Sciences. Kies een van de sessies en ontdek meer over studiekeuzes.

Inschrijven

Start- en eindpunt van de rondvaarten is het Bezoekerscentrum North Sea Port aan de Rigakaai in Gent (tegenover de Weba/Decathlon). Daar vinden ook de infosessies plaats.

Ben je begeleider, leerkracht,… en heb je zin om met je leerlingen mee te varen? Reserveer jouw plaatsen voor de voor- of namiddagrondvaart. Wil je met je leerlingen ervoor of erna een infosessie over studiekeuzes bijwonen? Klik daarvoor op de link bij het gewenste programma.

Voormiddag

Namiddag

De capaciteit voor een infosessie is maximaal 80 personen, voor een rondvaart is dat 200 personen.

Aandacht

  • De rondvaarten en sessies zijn gratis.
  • De rondvaarten vertrekken stipt!
  • De leerlingen krijgen aan boord een drankje en hapje aangeboden.
  • Lunchpakketten zijn niet inbegrepen.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar publicaffairs@northseaport.com.