Abonnementen binnenvaart

North Sea Port biedt voor de binnenvaartschepen die regelmatig in het havengebied komen, de mogelijkheid om een kwartaal- of jaarabonnement af te sluiten.

Het aanvragen van een kwartaal- of jaarabonnement geldt voor het hele beheersgebied van North Sea Port. Je vindt hieronder Algemene Voorwaarden en Tarieven voor scheepvaart. 

Algemeen

Een abonnement dient voorafgaand aan de betreffende abonnementsperiode aangevraagd te worden. Het geldt voor het beheersgebied van North Sea Port: 

  • Buitenhaven Vlissingen
  • Vlissingen-Oost
  • Braakmanhaven
  • Terneuzen
  • Terneuzen van het sluizencomplex
  • Kanaal Gent-Terneuzen
  • Gent

Een abonnement kan aangevraagd worden voor binnenvaartschepen, duwbakken, werkvaartuigen en passagiersvaartuigen. 

Om in aanmerking te komen voor een abonnement voor een werkvaartuig Zijkanaal B, dient eerst een vergunning aangevraagd te worden bij de Havenmeester via hdstafterneuzen@northseaport.com. 

Aanvragen

Je vraagt het kwartaal- of jaarabonnement aan via het formulier 'Aanvraag abonnement North Sea Port 2023'. Na de aanvraag ontvang je een bevestiging via e-mail. 

Abonnement North Sea Port 2024

 

10-dagentarief

Vanaf 1 januari 2021 kan de binnenvaart gebruik maken van een 10-dagentarief. Dit is conform het huidige 7-dagentarief, waarbij schepen 3 dagen langer mogen liggen voor hetzelfde geld mits er overslag wordt gedaan. 

Algemene Voorwaarden en Tarieven scheepvaart

Voor het gebruik van onze haveninfrastructuur zijn er bij North Sea Port algemene voorwaarden en tarieven van toepassing.

Om u een optimale service te bieden, hanteren we dezelfde tarieven voor het hele grensoverschrijdende havengebied van North Sea Port (van Vlissingen over Terneuzen tot Gent).

Als klant ontvangt u één factuur voor al uw handelsverrichtingen binnen ons havengebied. Bovendien kunt u genieten van bepaalde kortingen en gebruik maken van diverse abonnementen.

Door verschillen in wetgeving is er voor het Nederlandse en het Belgische deel van ons havengebied een apart tariefreglement beschikbaar.

Raadpleeg onze tarieven hieronder.

Vlissingen en Terneuzen

 

Gent

 
 

Voor het inschatten van de tarifering kun je de goederenlijst bekijken. 

Voor meer informatie of met vragen kun je terecht bij North Sea Port via e-mailadres: tariefreglement@northseaport.com