Abonnementen binnenvaart

North Sea Port biedt voor de binnenvaartschepen die regelmatig in het havengebied komen, de mogelijkheid om een kwartaal- of jaarabonnement af te sluiten.

Het aanvragen van een kwartaal- of jaarabonnement geldt voor het hele beheersgebied van North Sea Port. Je vindt hieronder Algemene Voorwaarden en Tarieven voor scheepvaart. 

Algemeen

Een abonnement dient voorafgaand aan de betreffende abonnementsperiode aangevraagd te worden. Het geldt voor het beheersgebied van North Sea Port: 

  • Buitenhaven Vlissingen
  • Vlissingen-Oost
  • Braakmanhaven
  • Terneuzen
  • Terneuzen van het sluizencomplex
  • Kanaal Gent-Terneuzen
  • Gent

Een abonnement kan aangevraagd worden voor binnenvaartschepen, duwbakken, werkvaartuigen en passagiersvaartuigen. 

Om in aanmerking te komen voor een abonnement voor een werkvaartuig Zijkanaal B, dient eerst een vergunning aangevraagd te worden bij de Havenmeester via hdstafterneuzen@northseaport.com. 

Aanvragen

Je vraagt het kwartaal- of jaarabonnement aan via het formulier 'Aanvraag abonnement North Sea Port 2021'. Na de aanvraag ontvang je een bevestiging via e-mail. 

Abonnement North Sea Port 2021

 

10-dagentarief

Vanaf 1 januari 2021 kan de binnenvaart gebruik maken van een 10-dagentarief. Dit is conform het huidige 7-dagentarief, waarbij schepen 3 dagen langer mogen liggen voor hetzelfde geld mits er overslag wordt gedaan. 

Algemene Voorwaarden en Tarieven scheepvaart

Voor het gebruik van haveninfrastructuur door scheepvaart gelden in North Sea Port algemene voorwaarden en tarieven. Zo betalen zee- en binnenvaartschepen havengelden. Ook zijn er kortingen en abonnementen beschikbaar. 

Vanaf 2021 gelden voor het hele grensoverschrijdende havengebied van North Sea Port (dus in Vlissingen/Terneuzen en Gent) dezelfde tarieven. Voorheen was er nog een verschil in tarifering tussen het Nederlandse en het Vlaamse deel van de haven. Klanten zullen vanaf 2021 ook nog maar één factuur ontvangen.

Met deze harmonisering van de tarieven en een vereenvoudiging van de administratieve afhandeling zet North Sea Port een nieuwe stap als recente fusiehaven maar willen we ook de klantvriendelijkheid bevorderen. 

Vanwege verschillen in nationale wetgevingen zijn er nog wel twee tariefdocumenten, die je hieronder terug vindt. 

Vlissingen en Terneuzen

 

Gent

 

Voor het inschatten van de tarifering kun je de goederenlijst bekijken. 

Voor meer informatie of met vragen kun je terecht bij North Sea Port via e-mailadres: tariefreglement@northseaport.com