Binnenvaart

Voor een vlotte, veilige reis, doorgang en verblijf voor de binnenvaart, hebben we hier alles wat een binnenvaartschipper nodig heeft op een rij gezet. Van het elektronisch melden van de reis en handige voorzieningen, tot tools en tarieven.

Aanmelden reis binnenvaart

Binnenvaartschippers die naar of vanaf North Sea Port varen dienen hun reis vooraf digitaal aan te melden via een elektronisch meldsysteem. Hiervoor zijn diverse softwaremogelijkheden beschikbaar. 

Lees hier meer over elektronisch aanmelden en ligplaatsinformatie. 

Voorzieningen tijdens je verblijf

In North Sea Port zijn diverse voorzieningen om het verblijf in onze havens zo aangenaam mogelijk te maken. 

Bekijk onder meer de actuele ligplaatsinformatie via een interactieve kaart, of waar walstroomkasten beschikbaar zijn. Ook is er een handig overzicht over afval ophalen en drinkwatervoorzieningen. 

10-dagentarief

Vanaf 1 januari 2021 kan de binnenvaart gebruik maken van een 10-dagentarief. Dit is conform het huidige 7-dagentarief, waarbij schepen 3 dagen langer mogen liggen voor hetzelfde geld mits er overslag wordt gedaan. 

Privacyverklaring inzake afval binnenvaart

Bij North Sea Port verwerken we de gegevens van havengebruikers met een binnenschip die afval laten ophalen. Wij behandelen uw persoonlijke gegevens steeds met respect voor uw privacy en volgen hierbij de geldende privacyregelgeving.