Binnenvaart

North Sea Port ligt centraal in het West-Europese waterwegennet en sluit vlot aan op de Rijn, de belangrijkste verkeersader voor de binnenvaart in Europa. Via het Rijn-Main-Donaukanaal kunnen binnenschepen zelfs tot aan de Zwarte Zee varen zonder een meter over zee te moeten afleggen. Alle naburige havens zijn makkelijk bereikbaar. Voor een vlotte en veilige doorgang, hebben we hier alles wat de binnenvaart nodig heeft op een rij gezet. Van planningen en kaaioverzichten tot tools en tarieven.

Tools

Om de doorgang voor de binnenvaart in North Sea Port vlot te laten verlopen, bieden we een aantal tools aan. Zo is er de Harmonie-app, beschikbaar via Appstore of GooglePlay, een registratietool voor de binnenvaart. De app vermindert het administratieproces voor schippers en geeft North Sea Port volledige en tijdige informatie over het verblijf in de haven.

Via Sluisplanning kunt u geplande schuttingen zien en de bezetting van de lig- en wachtplaatsen in de sluis. Voor het Gentse deel van North Sea Port dient u een aanvraag voor het gebruik van de openbare kaaien in door middel van een formulier.

Voorzieningen

North Sea Port biedt in het hele havengebied diverse voorzieningen aan om de doorgang en het verblijf in de havens zo aangenaam mogelijk te maken.

We geven bijvoorbeeld actuele ligplaatsinformatie via een interactieve kaart. Hierin vindt u onder meer de functie van de ligplaats of de maximale diepgang op die plek.

Om in te zetten op het verbeteren van de luchtkwaliteit in de haven en geluidsoverlast tegen te gaan, zijn er diverse walstroomkasten beschikbaar. U kunt hier meer informatie vinden en een overzicht van alle walstroompunten op een interactieve kaart.

Alle voorzieningen in North Sea Port voor de binnenvaart, vindt u hier terug.