Bezoek het Havenhuis

Eeuwenlang gonsden de Graslei en de Korenlei in hartje Gent van de havenbedrijvigheid. Toen de havenactiviteiten zich eind negentiende eeuw uit het centrum van Gent richting het noorden van de stad verplaatsten, kwam daar stilaan een einde aan. En daarmee verdween de haven uit het zicht.

Na de zomer van 2019 keerde de haven, in Gent, terug naar haar roots. Dan opende North Sea Port het totaal gerestaureerde Havenhuis.

Voor liefhebbers van erfgoed wordt het pand opengesteld. Onder begeleiding van een gids is het Havenhuis te bezoeken, van de kelder tot in de nok van het dak. Deze bezoeken zijn enkel mogelijk op zaterdag.

Bezoeken is mogelijk zowel individueel als in groep (maximum 20 personen). Het Havenhuis is rolstoeltoegankelijk, er zijn een rolstoelhelling en een lift aanwezig.

Reserveren is verplicht en kan via dit formulier:

Adres Havenhuis

Havenhuis

Graslei 14

9000 Gent 

Wanneer het Havenhuis open is vind je op de pagina:

Lage emissiezone in Gent

Sinds 1 januari 2020 geldt in Gent een lage emissiezone (LEZ). Dat betekent dat niet alle auto’s nog het centrum (het gebied binnen de R4) mogen inrijden. Op de website van Stad Gent kun je je wagen checken. Dat gebeurt op basis van je nummerplaat.

Indien je wagen niet zomaar mag binnenrijden, zijn er ook andere mogelijkheden zoals het openbaar vervoer of een dagpas. De website van Stad Gent biedt je meer info over alle opties.