Bezoek de haven

North Sea Port bezoeken is een unieke ervaring. Je beleeft de haven van binnenuit en bezoekt plaatsen die je niet kent en waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. Het is mogelijk rondvaarten te boeken in Vlissingen en van Gent naar Terneuzen (of andersom) of een rondrit met een bus te maken in North Sea Port Gent. Hieronder vind je meer informatie en mogelijkheden.

Maatregelen Coronavirus

De Belgische en de Nederlandse regering hebben maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. North Sea Port volgt deze maatregelen op de voet. Tegelijkertijd zetten we verder in op het operationeel houden van onze grensoverschrijdende haven waar dit mogelijk en veilig is. 

Alle rondvaarten zijn tot het einde van 2020 gecanceld. Ook het Havenhuis aan de Graslei in Gent is tot nader bericht gesloten. 

Een overzicht van alle maatregelen die wij als havenbedrijf hebben genomen kun je terugvinden op de pagina Coronavirus.

Rondvaarten in North Sea Port

Heb je altijd al eens de haven van North Sea Port van binnenuit willen ontdekken? Dan kan je nu samen met familie of vrienden ons havengebied bezoeken tijdens een rondvaart. Een unieke ervaring waarbij je op plaatsen komt die je niet kende of waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. 

Tijdens de rondvaart beleef je de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft je een toelichting over wat je allemaal ziet en hoort. Van (nieuwe) bedrijven tot aan historische en nieuwe ontwikkelingen. 

Vlissingen, Terneuzen en Gent 

North Sea Port biedt rondvaarten aan in Vlissingen, van Gent naar Terneuzen en andersom van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten zijn gratis; inschrijven is wel verplicht. De rondvaarten zijn op een zaterdag en vinden bijna het hele jaar door plaats. 

Programma en inschrijven 

Klik op een van de volgende locaties voor het volledige programma en inschrijvingsmogelijkheden voor de gratis rondvaart. 

Havenhuis

In het oude centrum van Gent staat ons Havenhuis. Dit is één van de meest prestigieuze panden in het rijke patrimonium van Gent. Bovendien staat het op één van de mooiste plekjes in de Arteveldestad: de Graslei. Ontdek dit mooie pand en bezoek de expositie.

Portaal van Vlaanderen

Het Portaal van Vlaanderen is het haveninformatiecentrum over alles wat met North Sea Port en scheepvaart in de Zeeuws Vlaamse Kanaalzone te maken heeft. Je vindt hier onder andere exposities over de bouw van de Nieuwe Sluis en North Sea Port.

Rondrit met de bus in Gent

Het havengebied North Sea Port Gent kan je gedurende 2 uur met de bus verkennen. Ideaal om met een schoolgroep of een vereniging de haven van binnenuit te zien en te beleven. 

Viszones

Waar water is, is veelal ook vis. Maar vissen mag niet overal. In North Sea Port mag in bepaalde gebieden in het Gentse deel van de haven gevist worden.