Bezoek de haven

North Sea Port bezoeken is een unieke ervaring. Je beleeft de haven van binnenuit en bezoekt plaatsen die je niet kent en waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. Het is mogelijk rondvaarten te boeken of een rondrit met een bus te maken in North Sea Port Gent. Of beleef de haven met augmented reality bij een bezoek aan onze expositie. Hieronder vind je meer informatie en mogelijkheden.

Maatregelen Coronavirus

De Belgische en de Nederlandse regering hebben maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. North Sea Port volgt deze maatregelen op de voet. 

Alle rondvaarten zijn tot het einde van 2020 gecanceld. Ook het Havenhuis aan de Graslei in Gent is tot nader bericht gesloten. 

Een overzicht van alle maatregelen die wij als havenbedrijf hebben genomen kun je terugvinden op de pagina Coronavirus.

Expositie North Sea Port

De expositie over North Sea Port laat de hedendaagse fusiehaven North Sea Port zien. De expositie is gratis te bezoeken in het Havenhuis in Gent of in het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen. 

Rondvaarten in North Sea Port

Vanwege de geldende coronamaatregelen in zowel België als Nederland, zijn de havenrondvaarten tot eind 2020 geannuleerd. Inschrijven is op dit moment helaas niet mogelijk. 

Heb je altijd al eens de haven van North Sea Port van binnenuit willen ontdekken? Dan kan je samen met familie of vrienden ons havengebied bezoeken tijdens een rondvaart. Een unieke ervaring waarbij je op plaatsen komt die je niet kende of waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. 

Tijdens de rondvaart beleef je de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft je een toelichting over wat je allemaal ziet en hoort. Van (nieuwe) bedrijven tot aan historische en nieuwe ontwikkelingen. 

Vlissingen, Terneuzen en Gent 

North Sea Port biedt rondvaarten aan in Vlissingen, van Gent naar Terneuzen en andersom van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten zijn gratis; inschrijven is wel verplicht. De rondvaarten zijn op een zaterdag en vinden bijna het hele jaar door plaats. 

Rondrit met de bus in Gent

Het havengebied North Sea Port Gent kan je gedurende 2 uur met de bus verkennen. Ideaal om met een schoolgroep of een vereniging de haven van binnenuit te zien en te beleven. 

Havenhuis

In het oude centrum van Gent staat ons Havenhuis. Dit is één van de meest prestigieuze panden in het rijke patrimonium van Gent. Bovendien staat het op één van de mooiste plekjes in de Arteveldestad: de Graslei. Ontdek dit mooie pand en bezoek de expositie.

Viszones

Waar water is, is veelal ook vis. Maar vissen mag niet overal. In North Sea Port mag in bepaalde gebieden in het Gentse deel van de haven gevist worden.