Bezoek de haven

North Sea Port bezoeken is een unieke ervaring. Je beleeft de haven van binnenuit en bezoekt plaatsen die je niet kent en waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. Het is mogelijk rondvaarten te boeken of een rondrit met een bus te maken in North Sea Port Gent. Of beleef de haven met augmented reality bij een bezoek aan onze expositie. Hieronder vind je meer informatie en mogelijkheden. North Sea Port kan op verschillende manieren bezocht worden: via een rondrit of rondvaart, via augmented reality op de expositie of al wandelend/fietsend in een van de natuurgebieden die North Sea Port omringen

Expositie North Sea Port

De expositie over North Sea Port laat de hedendaagse fusiehaven North Sea Port zien. De expositie is gratis te bezoeken in het Havenhuis in Gent of in het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen. 

Rondvaarten in North Sea Port

Heb je altijd al eens de haven van North Sea Port van binnenuit willen ontdekken? Dan kan je samen met familie of vrienden ons havengebied bezoeken tijdens een rondvaart. Een unieke ervaring waarbij je op plaatsen komt die je niet kende of waar je normaal zelfs niet kan of mag komen. 

Tijdens de rondvaart beleef je de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft je een toelichting over wat je allemaal ziet en hoort. Van (nieuwe) bedrijven tot aan historische en nieuwe ontwikkelingen. 

Vlissingen, Terneuzen en Gent 

North Sea Port biedt op zaterdag rondvaarten aan in Vlissingen, van Gent naar Terneuzen en andersom van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten zijn gratis; inschrijven is wel verplicht.

Mobiliteit in North Sea Port

Dagelijks pendelen er duizenden mensen naar één van de bedrijven die in ons havengebied gevestigd zijn.

Als duurzame haven stimuleren we iedereen die in ons havengebied werkt om zo veel mogelijk te kiezen voor duurzaam vervoer van en naar het werk. Fietsen, carpoolen, met de bus, collectief vervoer, shuttle of veerboot. Ontdek wat er voor jou de beste optie is en help mee om onze haven duurzamer te maken.

Havenhuis

In het oude centrum van Gent staat ons Havenhuis. Dit is één van de meest prestigieuze panden in het rijke patrimonium van Gent. Bovendien staat het op één van de mooiste plekjes in de Arteveldestad: de Graslei. Ontdek dit mooie pand en bezoek de expositie.

Ontdek de natuur rond North Sea Port

North Sea Port is meer dan haven alleen, er valt ook heel wat natuur te ontdekken te voet of met de fiets. Zo is er bijvoorbeeld De Groene Knoop bij Westdorpe, de Koegorspolder en de 14 buffergebieden in het Gentse deel van de haven.

Rondrit met de bus in Gent

Het havengebied North Sea Port Gent kan je gedurende 2 uur met de bus verkennen. Ideaal om met een schoolgroep of een vereniging de haven van binnenuit te zien en te beleven. 

Viszones

Waar water is, is veelal ook vis. Maar vissen mag niet overal. In North Sea Port mag maar in bepaalde gebieden van de haven gevist worden. 

Luchtballonnen

In het havengebied van North Sea Port is het niet toegestaan om op te stijgen of te landen met luchtballonnen. Hiermee voorkomen we onveilige situaties voor onder andere passagiers en bedrijven.

Gerelateerde berichten

Nieuwsoverzicht