Bezoek de haven

North Sea Port bezoeken is een unieke ervaring. U beleeft de haven van binnenuit en bezoekt plaatsen die u niet kent en waar u normaal zelfs niet kunt of mag komen. Het is mogelijk rondvaarten te boeken in Vlissingen en van Gent naar Terneuzen (of andersom) of een rondrit met een bus te maken in North Sea Port Gent. Hieronder vindt u meer informatie en mogelijkheden.

Rondvaarten in North Sea Port

Hebt u altijd al eens de haven van North Sea Port van binnenuit willen ontdekken? Dan kunt u nu samen met familie of vrienden ons havengebied bezoeken tijdens een rondvaart. Een unieke ervaring waarbij u op plaatsen komt die u niet kende of waar u normaal zelfs niet kunt of mag komen. 

Tijdens de rondvaart beleeft u de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft u een toelichting over wat u allemaal ziet en hoort. Van (nieuwe) bedrijven tot aan historische en nieuwe ontwikkelingen. 

Vlissingen, Terneuzen en Gent 

North Sea Port biedt rondvaarten aan in Vlissingen, van Gent naar Terneuzen en andersom van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten zijn gratis; inschrijven is wel verplicht. De rondvaarten zijn op een zaterdag en vinden bijna het hele jaar door plaats. 

Programma en inschrijven 

Klik op een van de volgende locaties voor het volledige programma en inschrijvingsmogelijkheden voor de gratis rondvaart. 

Havenhuis

In het oude centrum van Gent staat ons Havenhuis. Dit is één van de meest prestigieuze panden in het rijke patrimonium van Gent. Bovendien staat het op één van de mooiste plekjes in de Arteveldestad: de Graslei. Ontdek dit mooie pand en bezoek de expositie.

Rondrit met de bus in Gent

Het havengebied North Sea Port Gent kunt u gedurende 2 uur met de bus verkennen. Ideaal om met een schoolgroep of een vereniging de haven van binnenuit te zien en te beleven. 

Viszones

Waar water is, is veelal ook vis. Maar vissen mag niet overal. In North Sea Port mag in bepaalde gebieden in het Gentse deel van de haven gevist worden.