Nieuws

Vanaf zaterdag 2 maart weer gratis rondvaarten in North Sea Port

Gepubliceerd op vr 2 feb 2024
Wil je het 60 kilometer lange havengebied van North Sea Port eens vanop het water ontdekken? Schrijf je dan in op een van de vele gratis rondvaarten in Vlissingen, van Terneuzen naar Gent of omgekeerd.

Ook dit jaar kan je van maart tot en met november de haven op een unieke manier vanop het water beleven.

Kanaal Gent-Terneuzen

De rondvaarten op het Kanaal Gent-Terneuzen vinden plaats vanaf zaterdag 2 maart. Wie van Terneuzen naar Gent wil varen, stapt om 10 uur aan de Beurtvaartkade in Terneuzen aan boord. Aankomst is omstreeks 12.30 uur in Gent. Vervolgens brengt een bus je terug naar de Beurtvaartkade in Terneuzen.

Wie van Gent naar Terneuzen wil varen, gaat aan de Rigakaai in Gent om 13.30 uur aan boord en komt om 16 uur in Terneuzen aan. Vervolgens zet de bus je tegen 17 uur terug af aan de Rigakaai in Gent.

Vlissingen

In Vlissingen gaan de rondvaarten weer van start op zaterdag 16 maart. Het inschepen vindt plaats om 10 uur en de aankomst is omstreeks 12.30 uur. Plaats van afspraak is de Vlissingse Binnenhaven.

Gids aan boord

De rondvaarten zijn een unieke manier om het havengebied te ontdekken: vanop het water zie je niet alleen de bedrijven van een andere kant maar ontdek je ook het uitgestrekte, grensoverschrijdende havengebied en plekken waar je anders niet kan komen. Bij elke rondvaart is er een gids aan boord die uitleg geeft.

Voor alle rondvaarten wordt het schip Denick II van de gelijknamige rederij ingezet. Dit biedt plaats aan 200 passagiers. Het schip is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor mensen die moeilijk te been zijn. Aan boord is er ook catering aanwezig.

Gratis rondvaren, inschrijven wel verplicht

De rondvaarten zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Per inschrijving kan je maximaal 10 mensen op naam registreren.