Expositie North Sea Port

Ervaar North Sea Port tijdens een bezoek aan onze unieke expositie. Ze laat North Sea Port in al haar facetten zien: het 9.100-hectare-grote grensoverschrijdende havengebied, dat zich 60 kilometer lang uitstrekt van het Nederlandse Vlissingen, Borsele en Terneuzen tot in Gent in België waar bijna 100.000 mensen (in)direct werken in 525 bedrijven. De expositie is gratis te bezoeken.

Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn de exposities tot nader bericht gesloten. 

In augmented reality

De expositie laat het hedendaagse North Sea Port zien tijdens een bijzondere augmentedreality-ervaring. De maquette, die helemaal is uitgesneden, omvat het hele havengebied van North Sea Port. Door het gebruik van iPads kun je de haven tot leven brengen. Richt de iPad op de maquette en de informatie komt tevoorschijn.

Op een groot scherm zie je bovendien activiteiten in North Sea Port zoals het binnenkomen van schepen en het laden, lossen en verder vervoeren van goederen. Een unieke inkijk in het havengebied waar je als bezoeker nooit kan of mag komen.

Locaties en openingstijden

Wil je een bezoek brengen aan deze expositie? Dan kun je terecht bij het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen of het Havenhuis in Gent. 

Bekijk hieronder de locaties, mogelijkheden en openingstijden.

 

Expositie Portaal van Vlaanderen

Beneluxweg 101
4538 AL Terneuzen 
Nederland

Dinsdag tot en met zondag
13.00 – 17.00 uur of volgens afspraak.

Het Portaal van Vlaanderen is het haveninformatiecentrum over alles wat met North Sea Port en de scheepvaart in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone te maken heeft. Je vindt hier onder andere exposities over de bouw van de Nieuwe Sluis en over North Sea Port.

Reserveren

Meer informatie en reserveren kan via de website van het Portaal van Vlaanderen.

Expositie Havenhuis

Graslei 14
9000 Gent
België 

Dinsdag tot en met zaterdag
11 – 18 uur of volgens afspraak

De expositie in het Havenhuis kun je zowel individueel als met een groep gratis bezoeken. De locatie is rolstoeltoegankelijk, er zijn een rolstoelramp en lift aanwezig.

Individueel (reserveren niet nodig)

van 11 tot 18 uur. 
De ruimtes waarin de expositie is ondergebracht zijn beperkt in capaciteit tot maximum 25 personen. Er kunnen wachttijden van toepassing zijn. 

Groepen (vooraf reserveren)

Elke dag kunnen groepen de expositie bezoeken. Maximaal 25 personen.