Expositie North Sea Port

Ervaar North Sea Port tijdens een bezoek aan onze unieke expositie. Ze laat North Sea Port in al haar facetten zien: het 9.100-hectare-grote grensoverschrijdende havengebied, dat zich 60 kilometer lang uitstrekt van het Nederlandse Vlissingen, Borsele en Terneuzen tot in Gent in België waar bijna 102.000 mensen (in)direct werken in 525 bedrijven. De expositie is gratis te bezoeken.

In augmented reality

De expositie laat het hedendaagse North Sea Port zien tijdens een bijzondere augmentedreality-ervaring. De maquette, die helemaal is uitgesneden, omvat het hele havengebied van North Sea Port. Door het gebruik van iPads kun je de haven tot leven brengen. Richt de iPad op de maquette en de informatie komt tevoorschijn.

Op een groot scherm zie je bovendien activiteiten in North Sea Port zoals het binnenkomen van schepen en het laden, lossen en verder vervoeren van goederen. Een unieke inkijk in het havengebied waar je als bezoeker nooit kan of mag komen.

Locaties en openingstijden

Wil je een bezoek brengen aan deze expositie? Dan kun je terecht bij het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen of het Havenhuis in Gent. Bekijk hieronder de gegevens, mogelijkheden en openingstijden.

Een bezoek brengen aan beide locaties kan ook, klik daarvoor hier:

Bezoek het Portaal van Vlaanderen

Bezoek het Havenhuis in Gent

 

Expositie in het Portaal van Vlaanderen

Beneluxweg 101
4538 AL Terneuzen 
Nederland

 

Het Portaal van Vlaanderen is al 30 jaar het informatiecentrum over alles wat met de haven, het sluizencomplex en de scheepvaart in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone te maken heeft. Bekijk de expositie van North Sea Port tijdens een bezoek aan het informatiecentrum. Ga mee op rondleiding of stap aan boord en ervaar de sfeer van de haven. Hier vergaap je je aan megaschepen!

Expositie in het Havenhuis

Graslei 14
9000 Gent
België 

Openingsuren Havenhuis Gent:

Woensdag tot en met zaterdag
11 – 18 uur

De expositie in het Havenhuis kun je zowel individueel als met een groep gratis bezoeken. Reserveren is hiervoor niet nodig De locatie is rolstoeltoegankelijk, er zijn een rolstoelramp en lift aanwezig.

De ruimtes waarin de expositie is ondergebracht zijn beperkt in capaciteit tot maximum 25 personen. Er kunnen wachttijden van toepassing zijn.