RiverGuide

RiverGuide is een gratis app, waarmee binnenvaartschippers hun reis kunnen plannen. Ook is het mogelijk in RiverGuide eenvoudige reis- en ladinggegevens te melden bij de vaarwegbeheerders.

Heel North Sea Port beschikbaar 

Het hele havengebied van North Sea Port, van Vlissingen, Terneuzen en Gent, is beschikbaar in RiverGuide. Ook de Vlaamse Waterwegen zijn volledig opgenomen. Zo kun je ook over de grens heen je reis naar, door of via North Sea Port plannen en voorbereiden. 

Met de gratis app kunnen schippers relevante informatie ophalen over onder meer reisduur, ligplaatsen en operationele routeinformatie. Zo kan eenvoudig een reis voorbereid en gepland worden. 

Meer informatie over RiverGuide

Over RiverGuide – de samenwerking

De deelnemende partijen in RiverGuide zijn North Sea Port, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Havenbedrijf Amsterdam, Groningen Seaports. RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers.

 

Aanmelden reis binnenvaart

Binnenvaartschippers die naar of vanaf North Sea Port varen dienen hun reis vooraf digitaal aan te melden via een elektronisch meldsysteem. Hiervoor zijn diverse softwaremogelijkheden beschikbaar. 

Lees hier meer over elektronisch aanmelden en ligplaatsinformatie.