Lobke van DSV

DSV is een wereldwijde speler op vlak van logistieke dienstverlening. Het bedrijf ontwerpt en levert samen met zijn klanten logistieke oplossingen waarbij de toegevoegde waarde ligt in procesverbetering en het verhogen van kostenefficiëntie. DSV Solutions exploiteert honderden logistieke faciliteiten voor een totaal van 6.000.000 m2. In België heeft de organisatie tien magazijnen op acht verschillende locaties, alles tesamen goed voor een oppervlakte van 250.000 m2. Ook in tijden van Corona werken alle werknemers samen als één team.

#doorwerkers tijdens Corona

Wat vind je het leukste aan je job?

De combinatie van een leuke sfeer op de werkvloer, afwisseling en veel contact met verschillende mensen. Wij maken displays voor apotheken en supermarkten. Ik bel dus nogal dikwijls naar klanten om af te stemmen over de planning. Ze appreciëren ons en dat maakt het fijn om te werken.

Hoe anders zijn jouw werkdagen nu?

Heel anders. Het contact met mensen beperken we tot een minimum. Af en toe moet ik iemand uitleg geven, maar vanop anderhalve meter afstand is dat niet zo evident. De werkplanning wijzigt vaak doordat het er ook bij de leveranciers wat anders aan toe gaat. Natuurlijk nemen we ook de nodige maatregelen. We wassen onze handen, houden afstand, dragen een mondmasker. Het is wennen. Ik merk ook dat voor velen werk en privé moeilijk in evenwicht te houden zijn.

Wat geeft jou moed om door te gaan?

Het vooruitzicht om zo snel mogelijk weer ‘normaal’ te kunnen doen. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe vlugger het voorbij zal zijn. We moeten er samen door en iedereen moet een effortke doen. We hebben ook echt wel het gevoel dat we een meerwaarde zijn voor de medische sector. Onze goederen gaan rechtstreeks naar de ziekenhuizen, dat is een belangrijke schakel in de keten.

“We moeten allemaal wat minder ‘moeten’ en wat meer genieten.”

Heb je iets geleerd uit deze periode?

Ja, dat je een bezoekje niet mag uitstellen. Voor hetzelfde geld kan het plots niet meer. Ik heb echt ontdekt wat belangrijk is tijdens de coronacrisis. Zowel op het werk als privé. Sociale contacten zijn onmisbaar. En we moeten ook wat minder ‘moeten’ en wat meer genieten. Er valt veel druk weg nu, want op den duur voelen zelfs hobby’s aan als een verplichting. Je valt terug op het essentiële.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?

Dat we iedereen die de regels opvolgt heel dankbaar zijn. Dat maakt het voor mij als leidinggevende ook makkelijker. En aan degene die het niet zo nauw nemen met de maatregelen: draag zorg voor elkaar, want het kan jou ook overkomen.

 

Volg jij North Sea Port al?