Jobs

Job: Adviseur Energietransitie

Port Development & Innovation
Ben jij geïnteresseerd in het thema energietransitie? Wil je meebouwen aan een klimaatneutrale en circulaire haven? Breng jij mensen samen en geef je advies aan de hand van jouw technisch-inhoudelijke insteek? Dan ben jij misschien wel de #grensverlegger die we zoeken!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Adviseur Energietransitie
om ons topteam van #grensverleggers te versterken!

North Sea Port streeft naar een klimaatneutrale en circulaire haven in 2050. Samen met de bedrijven in het havengebied en alle andere stakeholders moeten er voor 2030 reeds grote stappen gezet worden op vlak van CO2-reductie en energietransitie.

Als Adviseur Energietransitie speel je een cruciale rol in het realiseren van deze ambitie. Je werkt samen met interne collega’s (o.a. vanuit de afdelingen Corporate Affairs en Commercial Affairs), externe partners en stakeholders om de klimaatdoelen te halen, projecten gerealiseerd te krijgen en duurzame activiteiten een plek te geven in het havengebied. Hierbij draag jij voornamelijk jouw steentje bij door advies te geven vanuit jouw technisch-inhoudelijke insteek, de juiste collega’s en externen samen te brengen en projecten mee te realiseren. 

Tot je taken en werkzaamheden behoren o.a.:

 • Het intern en extern adviseren over brede thema’s op het gebied van energietransitie;
 • Het leggen van verbindingen en het onderhouden van contacten en samenwerkingen met stakeholders, waaronder bedrijven, belangenorganisaties, overheden en kennisinstellingen. Je zoekt voortdurend naar interessante ideeën, ontwikkelingen en nieuwe opportuniteiten;
 • Het leiden van en deelnemen aan projecten en/of programma’s op het gebied van energietransitie en duurzaamheid (zoals het afronden van een haalbaarheidsstudie, het realiseren van een samenwerkingsovereenkomst, een verkenningsfase voor de ontwikkeling van een hoogspanningsverbinding ) en het afstemmen van raakvlakken met andere projecten en programma’s;
 • Het opstellen van ontwikkelvisies op gebied van energietransitie en/of circulaire economie; 
 • Het opvolgen en implementeren van nationaal en Europees beleid en het mee uitzetten van de duurzaamheidsstrategie van North Sea Port;
 • Intern en extern behartigen van de belangen van North Sea Port, onder andere in de diverse nationale programma's en fora. 

“De job als Adviseur Energietransitie is voor mij een perfecte match. Het thema energietransitie beslaat een scala aan verschillende energievormen: waterstof, elektriciteit, warmte, CCS en CCU... Ik word betrokken in het opmaken van beleid en help mee om business cases vorm te geven. Beide taken voer ik uit om onze Europese tophaven zowel duurzaam als energetisch robuuster te maken. De uiteindelijke realisatie van de projecten wordt opgenomen door de bedrijven zelf, maar ik zorg samen met het North Sea Port team ervoor dat de bal is beginnen rollen en een weg heeft afgelegd met zicht op lange termijn”, Matthias – Adviseur Energietransitie

Wil je meer te weten komen over het team Energie? 

Waarom jij bij ons wilt werken

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit.

Om onze ambities te realiseren hebben we een topteam van #grensverleggers aan boord. Maar waarom kiezen zij elke dag opnieuw voor North Sea Port?

 • We bieden een unieke werkomgeving in een interessante en grensoverschrijdende context waarbij we je beloven dat je impact kunt creëren: zowel binnen de organisatie, op economisch-maatschappelijk vlak én op jouw loopbaan. Want kansen grijpen en kansen creëren, dat doen #grensverleggers.
 • We werken met toffe collega's, staan in voor een dynamische werkomgeving én bieden tegelijkertijd een warme en open sfeer met respect voor elkaar. 
 • We bieden een aantrekkelijk salarispakket dat passend is bij je opleiding en ervaring, maar bieden ook interessante secundaire voorwaarden die bijdragen aan jouw welzijn en ontwikkeling. 
 • Je neemt actief deel aan verschillende interne overleggen en hebt in kader van contractmanagement externe overleggen met leveranciers en partners.

Wil je alle redenen ontdekken om voor North Sea Port te werken? 

Jij bent de #grensverlegger die wij zoeken

 • Je beschikt over hbo/bachelor of een academisch werk- en denkniveau en kan een professionele werkervaring van minstens 3 jaar voorleggen; 
 • Je bent zowel op economisch als technisch inhoudelijk vlak goed onderlegd en hebt interesse in en/of affiniteit met de (markt)ontwikkelingen op het gebied van energietransitie; 
 • Je bent enthousiast, innovatief en ondernemend en slaagt er in om projecten en initiatieven tot een goed einde te brengen en doelstellingen te behalen;
 • Met jouw vlotte communicatieskills slaag je er makkelijk in relaties te leggen met interne en externe stakeholders; 
 • Je slaagt er in complexe uitdagingen te ontrafelen in een duidelijke en gestructureerde aanpak;
 • Je hebt interesse in het brede speelveld van onze haven, je hebt een blik op de lange termijn maar je zet ook graag je schouders onder initiatieven op korte termijn.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord! 

Klaar om samen grenzen te verleggen? Wacht dan niet af, vul onderstaand sollicitatieformulier in en wij gaan er mee aan de slag!

Dit is onze standaardprocedure. Indien vereist voor de vacature, kan deze procedure aangepast worden.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Heb je nog vragen over de job zelf?

#grensverleggers