Jobs

Job: Assetmanager Elektrotechniek

Port Infra – Beheer en Onderhoud
Werk je graag binnen een context waarin innovatie en ontwikkeling wordt aangemoedigd? Heb je een passie voor elektrotechniek en wil je een sleutelrol spelen in het efficiënt, duurzaam en veilig beheer van elektrotechnische objecten? Dan is dit jouw uitgelezen kans!

Wij zijn op zoek naar een Assetmanager Elektrotechniek voor ons topteam van #grensverleggers te versterken! 

Als Assetmanager Elektrotechniek draag je vanuit jouw kennis bij aan een optimaal toegankelijke en veilige haven. Je streeft naar maximale efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid van de elektrische installaties. Dit omvat zowel de bestaande elektrotechnische objecten, alsook de aanleg van nieuwe e-installaties zoals walstroom, radars, verlichting en kathodische bescherming. Daarbij heb je oog voor een risicogestuurde, kosteneffectieve en kwalitatieve manier van beheer en onderhoud, met als doel toekomstbestendige assets te bekomen en de haven optimaal beschikbaar te houden. 

Als Assetmanager Elektrotechniek neem je ook de rol op van Installatieverantwoordelijke waar je naast alle elektrotechnische assets binnen het havengebied ook verantwoordelijk bent voor de installaties in de eigen North Sea Port gebouwen. Je vertaalt hiervoor de geldende wet- en regelgeving (België én Nederland) naar een werkbaar en veilig kader voor North Sea Port, haar medewerkers en aannemers. 

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het curatief en preventief beheer en onderhoud van alle elektrotechnische objecten.
 • Je staat in voor het voorbereiden van assetinspecties, het maken van werkomschrijvingen en het updaten van bestekken/werkopdrachten/raamovereenkomsten. 
 • Je analyseert inspectieresultaten en voert risicoanalyses uit om nadien vervolgacties en prioriteiten te bepalen.
 • Je beoordeelt acute afwijkingen in de installaties welke invloed hebben op veiligheid en continuïteit en brengt hiervoor een (bindend) advies uit.
 • Je staat in voor het contractmanagement t.b.v. diverse (raam)overeenkomsten met de (onderhouds)aannemers. 
 • Je zorgt voor het opstellen van diverse rapportages zoals meerjarige onderhoudsplannen, jaarlijkse budgetramingen en de performance rapportages van de assets binnen het EAMS systeem zodat alle nodige informatie correct geborgd kan worden en vertaald kan worden naar operationele onderhoudstaken. 
 • Je houdt toezicht op de naleving van procedures en veiligheidsrichtlijnen voor elektrische werken door aannemers door middel van regelmatige steekproeven en rapportages.
 • Je neemt deel aan projectgroepen in kader van verdere realisaties van elektrotechnische assets.

Waarom jij bij ons wilt werken

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit.

Om onze ambities te realiseren hebben we een topteam van #grensverleggers aan boord. Maar waarom kiezen zij elke dag opnieuw voor North Sea Port?

 • We bieden een unieke werkomgeving in een interessante en grensoverschrijdende context waarbij we je beloven dat je impact kunt creëren: zowel binnen de organisatie, op economisch-maatschappelijk vlak én op jouw loopbaan. Want kansen grijpen en kansen creëren, dat doen #grensverleggers.
 • We werken met toffe collega?s, staan in voor een dynamische werkomgeving én bieden tegelijkertijd een warme en open sfeer met respect voor elkaar. 
 • We bieden een aantrekkelijk salarispakket (met ondere andere een wagen) dat passend is bij je opleiding en ervaring, maar bieden ook interessante secundaire voorwaarden die bijdragen aan jouw welzijn en ontwikkeling. 

Wil je alle redenen ontdekken om voor North Sea Port te werken? 

Jij bent de #grensverlegger die wij zoeken

 • Je hebt een hbo/bachelor werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding elektrotechniek/technische bedrijfskunde afgerond. 
 • Je hebt een stevige kennis van elektrotechniek en in het bijzonder van laagspanningsinstallaties en bent vertrouwd met NEN3140 / NEN1010 en AREI normen. 
 • Je beschikt over een afgeronde cursus installatieverantwoordelijke of bent bereid deze te volgen. 
 • Je bent kritisch en analytisch ingesteld en streeft naar kwalitatieve resultaten.
 • Je bewaart het overzicht en weet in een hoeveelheid aan zaken prioriteiten te bepalen. 
 • Je kan zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband samenwerken. 
 • Je kan jouw verhaal duidelijk en helder brengen, zowel t.a.v. interne als externe stakeholders.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord! 

Klaar om samen grenzen te verleggen? Wacht dan niet af, vul onderstaand sollicitatieformulier in en wij gaan er mee aan de slag!

Dit is onze standaardprocedure. Indien vereist voor de vacature, kan deze procedure aangepast worden.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Heb je nog vragen over de job zelf?

#grensverleggers