Jobs

Job: Verantwoordelijke Havenplanning & -veiligheid (Havenluitenant)

Voel jij je als een vis in het water in een afwisselende job met nieuwe uitdagingen? Ben jij een meester in opdrachten plannen en coördineren? Krijg je energie van mensen verbinden om tot resultaten te komen? Dan ben jij misschien onze volgende Verantwoordelijke Havenplanning & -veiligheid!

Wij zoeken meerdere Verantwoordelijken Havenplanning- & Veiligheid om ons topteam van #grensverleggers te versterken! 

Je bent werkzaam op de afdeling Port Operations. Deze afdeling is een cruciale partner voor klanten en andere betrokken partijen in het havengebied op vlak van scheepvaart. Het gedreven team havenluitenants staat dan ook 24/7 paraat om de veiligheid te verzekeren in het havengebied en om klanten een efficiënte en doeltreffende ondersteuning te geven bij hun logistieke reis. 

Elke dag is anders binnen deze job: je rouleert dagelijks tussen de verschillende posten binnen het team, waardoor je de haven van binnen en van buiten (letterlijk!) leert kennen. Door jouw flexibele ingesteldheid hou je van afwisseling en heb je nu al zin om onderstaande verantwoordelijkheden op te nemen: 

 • Je begeleidt samen met een vast team van collega’s de zee- en binnenvaartbewegingen in het havengebied. 
 • Je staat in voor doeltreffende communicatie met zee- en binnenvaart en verstrekt informatie aan vaarweggebruikers. 
 • Je staat in voor de coördinatie en een zorgvuldige administratieve opvolging van de scheepvaartbewegingen. 
 • Je hebt nauwe contacten met onder meer schippers, stouwers, loodsen, bootmannen, sluisplanners, hulpdiensten, … 
 • Je signaleert onregelmatigheden binnen de haven, ondersteunt de havenkapitein bij het uitvoeren van de politionele en veiligheidstaken en verleent assistentie bij noodsituaties en incidenten. 

“Ik werk in een unieke omgeving en in een écht unieke job. Het is altijd weer genieten hoe onvoorspelbaar de dagen bij Port Operations verlopen. Zowel binnen in de havendienst als buiten op de kade. Planning, communicatie en vooral flexibiliteit zijn vaardigheden die ik elke dag aanspreek. Want zoals de haven voortdurend verandert, verander ik altijd een beetje mee.” – Kurt, Havenluitenant

Kom hier nog meer te weten hoe het is om werkzaam te zijn binnen het team Port Operations.

Waarom jij bij ons wilt werken

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit. 

Om onze ambities te realiseren hebben we een topteam van #grensverleggers aan boord. Maar waarom kiezen zij elke dag opnieuw voor North Sea Port? 

 • We bieden een unieke werkomgeving in een interessante en grensoverschrijdende context waarbij we je beloven dat je impact kunt creëren: zowel binnen de organisatie, op economisch-maatschappelijk vlak én op jouw loopbaan. Want kansen grijpen en kansen creëren, dat doen #grensverleggers. 
 • We werken met toffe collega’s, staan in voor een dynamische werkomgeving én bieden tegelijkertijd een warme en open sfeer met respect voor elkaar. 
 • We bieden een aantrekkelijk salarispakket dat passend is bij je opleiding en ervaring. Het brutoloon bevindt zich tussen €3.310,- euro bruto tot €5.342,-. Daarbovenop bieden we ook interessante secundaire voorwaarden die bijdragen aan jouw welzijn en ontwikkeling. 

Wil je alle redenen ontdekken om voor North Sea Port te werken? 

Jij bent de #grensverlegger die wij zoeken

 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar je samen met je collega’s een veilige haven vormt en grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen. 
 • Je hebt interesse in het reilen en zeilen van een haven en zin om er een actieve rol te spelen, zowel op kantoor als op het terrein. 
 • Je hebt een bachelor werk- en denkniveau (diploma of gelijkwaardig door ervaring). Specifieke nautische kennis is geen vereiste. 
 • Je bent een sterke communicator, hebt verantwoordelijkheidszin en werkt oplossingsgericht. 
 • Je bent een stressbestendige en flexibele teamspeler. 
 • Je bent leergierig, staat open voor verandering en kan vlot om met digitale toepassingen. 
 • Je hebt mondelinge kennis van Frans en Engels en beschikt over een rijbewijs B. 
 • Je bent bereid een beperkt certificaat van radiotelefonist van scheepsstations te behalen. Voor andere instrumenten zoals CCTV, radar en AIS zorgen wij voor interne opleiding. 
 • Je bent bereid om in een ploegensysteem te werken. 

Het team havenluitenants verzekert een 24/7 permanentie met ploegen van min. 2 medewerkers in een 9-wekencyclus. In week 1 en 2 van de cyclus werk je nacht- en weekenddiensten. In week 3 heb je een vrije week. Van week 4 tot en met week 9 doe je afwisselend vroege en late diensten. 

Voorbeelduurrooster 

  Week 1  Week 2  Week 3  Week 4  Week 5  Week 6  Week 7  Week 8  Week 9 
Maandag  Nacht  Laat  Vrij  Vroege  Late  Vroege  Late  Vroege  Late 
Dinsdag  Nacht  Laat  Vrij  Vroege  Late  Vroege  Late  Vroege  Late 
Woensdag  Nacht  Vrij  Vrij  Vroege  Late  Vroege  Late  Vroege  Late 
Donderdag  Vrij  Nacht  Vrij  Vroege  Late  Vroege  Late  Vroege  Late 
Vrijdag  Vrij  Nacht  Vrij  Vroege  Late  Vroege  Late  Vroege  Late 
Zaterdag  Dag  Nacht  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij 
Zondag  Dag  Nacht  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij  Vrij 

Uurrooster: Vroeg (6u-14u), Laat (14u-22u), Nacht (22u-6u), Weekend Dag (6u-18u), Weekend Nacht (18u-6u) 

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord! 

Klaar om samen grenzen te verleggen? Wacht dan niet af, vul onderstaand sollicitatieformulier in en wij gaan er mee aan de slag!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure? 

Heb je nog vragen over de job zelf? 

#grensverleggers