Zeevaart

Door de strategische ligging aan de Noordzee is North Sea Port toegankelijk voor zeeschepen uit de hele wereld. Om de doorgang vlot te laten verlopen, zijn er een aantal tools beschikbaar. Zo moeten alle schepen die aankomen in of vertrekken uit onze haven zich elektronisch melden in ENIGMA+. Voorzieningen zoals voor afval ophalen en drinkwater zijn volledig geregeld en ook om voor bezoekende of vertrekkende zeevaartschepen alles goed te laten verlopen, zijn er voorwaarden, tarieven en reglementen opgesteld.

Privacyverklaring inzake scheepvaart

Voorzieningen

Praktische zaken voor de zeeschepen in North Sea Port kunnen snel geregeld worden, als je weet waar je moet zijn. Zoals het aanvragen van een bunkervergunning of hoe het afval inzamelen is geregeld. Wij hebben het hier op een rij gezet.

Tarieven en reglementen

Voor het gebruik van haveninfrastructuur door scheepvaart gelden in North Sea Port algemene voorwaarden en tarieven. Zo betalen zeeschepen havengelden. Ook zijn er kortingen en abonnementen beschikbaar. Vanaf 2021 gelden voor het hele grensoverschrijdende havengebied van North Sea Port (dus in Vlissingen/Terneuzen en Gent) dezelfde tarieven.