Zeevaart

Door de strategische ligging aan de Noordzee is North Sea Port toegankelijk voor zeeschepen uit de hele wereld. Om de doorgang vlot te laten verlopen, zijn er een aantal tools beschikbaar. Zo moeten alle schepen die aankomen in of vertrekken uit onze haven zich elektronisch melden in ENIGMA+. Voorzieningen zoals voor afval ophalen en drinkwater zijn volledig geregeld en ook om voor bezoekende of vertrekkende zeevaartschepen alles goed te laten verlopen, zijn er voorwaarden, tarieven en reglementen opgesteld.

Voorzieningen

Praktische zaken voor de zeeschepen in North Sea Port kunnen snel geregeld worden, als je weet waar je moet zijn. Zoals het aanvragen van een bunkervergunning of hoe het afval inzamelen is geregeld. Wij hebben het hier op een rij gezet.

Tarieven en reglementen

Voor de zeevaart in North Sea Port zijn bepaalde voorwaarden en reglementen van toepassing. Zo wordt er havengeld gevraagd maar is dat niet voor alle zeeschepen hetzelfde. Ook de reglementen in het havengebied hebben verschillende richtlijnen waaraan de zeevaart zich dient te houden.