Nieuws

Online Verkiezingsdebat Nederlandse Zeehavens op woensdag 1 november: meld je nu aan

Gepubliceerd op do 26 okt 2023
Op woensdag 1 november organiseert de Branche Organisatie Zeehavens (BOZ) het ‘Verkiezingsdebat Nederlandse Zeehavens’. Dit in aanloop naar de verkiezingen van de Nederlandse Tweede Kamer op 22 november.

Tijdens het debat gaan kandidaat-Kamerleden, waaronder Harmen Krul (CDA), Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) en Dorien Blommers (D66), met elkaar in debat over de rol van de zeehavens in de Nederlandse economie en de transitie naar een klimaatneutrale samenleving. 

Zeehavens zijn een motor van de nationale economie en vormen de toegangspoort tot Europa. Ze zorgen voor welvaart en werkgelegenheid, en spelen een belangrijke rol in de transitie naar een klimaatneutrale samenleving. Maar dat gaat niet vanzelf. Hoe versnellen we de energietransitie vanuit de havens als zenuwcentra? Wat is ervoor nodig om de cirkel rond te maken in de grondstoffentransitie? En hoe maken we onze havendelta toekomstbestendig?

Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Ann-Lynn Hamelink, eindredacteur bij RTL Z en presentator bij RTL Z en RTL Nieuws.

Meld je aan

Wil je meekijken op woensdag 1 november tussen 16.30 en 18.00 uur, meld je dan aan om de kijklink te ontvangen. Let op: het duurt soms even voordat het aanmeldformulier laadt. Gelieve niet rechtsboven in het venster op ‘aanmelden’ te klikken, maar te wachten tot het aanmeldformulier automatisch verschijnt.

Voorafgaand aan het evenement ontvang je de link om het debat online te volgen. Heb je in de tussentijd vragen, dan kun je contact opnemen met de afdeling Hospitality & Events van Havenbedrijf Rotterdam via event@portofrotterdam.com

Nodigen je van harte uit:

  • Boudewijn Siemons, CEO a.i. & COO Havenbedrijf Rotterdam, Voorzitter BOZ
  • Cas König, CEO Groningen Seaports
  • Daan Schalck, CEO North Sea Port
  • Paul Dirix, CEO Havenbedrijf Moerdijk
  • Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam